Felujított kávégépek

Mielőtt belemerülsz a használt kávégépek vásárlásába, szeretném megismertetni veled, miért kerül bizonyos helyeken (pl nálunk) többe, mint a jófogáson egy ilyen berendezés. Olyan ez, mint használt autót venni. Teljesen kiszámíthatatlan a végeredmény. Egy új kávégép -amennyiben az igazi áráról beszélünk- felébe kerül egy használt-felújított berendezés. Úgy gondolom, ezzel a bemutatóval képbe kerülhetsz, az általunk eladott gépek felújításának folyamatával.

kezdeti lépések

Kollégáim, a felújítás során vázig szedik a gépet, melyet állapottól függően tisztítanak. Ha az állapot nagyon rossz, festőhöz kerül. Fontos, hogy a tiszta alkatrészek tiszta, korróziómentes helyre kerüljenek vissza.


vízkő lerakódások tisztítása

A vízkő okozta szennyeződés igen jelentős hő veszteséget okoz, amely többlet energia felvétellel jár. A képen látható vízkő lerakódás a vízlágyító helytelen regenerálásának a következménye. Ennek a kijavítása komplett felújítással jár.


zsírok okozta szennyeződések

A fejek közvetlenül találkoznak az őrölt kávéval. A hő hatására a kicsapódó zsírok ráégnek a kapcsolódó alkatrészekre. Minden működik, csak egy idő után az égett zsír dohos lesz, és bakelit keménységűvé válik. Az illesztéseknél nem zár, így elereszti a nyomást.


összeszerelés

Egy alapos tisztítást követően jönnek a meglepetések. A rézcsövek csatlakozásai, melyek elkoptak cserére szorulnak. A közcsavarok elkopott meneteit esztergáltatni kell, a tömítéseket cserélni. Az elektromos szerelvényeket tisztítani.


külső

Részletek, melyek akkor kerülnek előtérbe, mikor használod amit megvettél. Levert festék nyomok, matt rozsdamentes idomok. Políroztatunk és szükség esetén festetünk.


teszt

Mindig ez az eredmény! Ezért dolgozunk, ebből nem engedünk soha! Ennek az árát kell megfizetnünk nekünk és Neked is!