Vendéglátó-ipari gépek szervize

A nagyteljesítményű vendéglátó-ipari kávégépek az igénybevételtől függően folyamatos karbantartást igényelnek. Szervizünkben  szinte minden márkát javítunk. Külső helyszínen kiszállással eseti vagy szerződéses formában javítunk és karbantartunk. 

Gyakran találkozunk 10 évnél régebbi, gépekkel, amelyek a karbantartás elhanyagolása miatt nem megfelelő minőségű kávét főznek. Sok esetben ajánlott ezeket felújítani. A felújítás után a gép évekig nem igényel szervizt a kötelező karbantartásokon kívül. A felújítás alkalmával a kazánt, csöveket, fűtőszálat, fejet illetve minden egyéb csatlakozást és vízvezető részt vízkőtlenítünk, fémtisztaságig takarítunk. Fontos tudni, hogy a kávégépek kazánjában lerakodó vízkő és üledék nagyban befolyásolja a kávégép működését. 


A leülepedett üledék megszínezi a teavizet, kellemetlen, esetleg dohos szagot ad a gőznek és a víznek egyaránt. A fűtőszálon megtapadó üledék és vízkő annak hatásfokát csökkenti. A fűtőszálon minden megtapadt 1 mm lerakódás plusz 20-30% -os energiafelhasználást eredményez.


A megfelelő vízhőfok és nyomás beállítás az egyik kulcsa a tökéletes eredménynek. 

Főzhetünk bármilyen jó vagy kevésbé jó minőségű kávét, ha a gép nincs megfelelően kalibrálva, akkor a végeredmény kiábrándító.